• Bazeni  • Galerije


 

BAZENI

Kažu koliko ljudi toliko ćudi. Mi u našem bogatom poslovnom iskustvu nikada nijesmo napravili dva ista bazena – jer njihov izgled su određivali isključivo klijenti, naravno uz konsultacije sa timom naših dizajnera i projektanata.
Istrgnuti djelić našeg rada pokušali smo da smjestimo u ovu Internet prezentaciju, i da ga tako učinimo pristupačnim za sve zainteresovane. Kod bazena postoji samo jedno ograničenje – Mašta. Pozivamo Vas da maštamo zajedno.

Mi se bavimo isporukom i ugradnjom sve potrebne opreme za gradnju bazena sa uključenim sistemima za dezinfekciju, te isporukom i servisiranjem automatskih podvodnih čistača. Preuzimamo  sve montažne radove, uključujući  i isporuku opreme, na novim  objektima ili kod različitih sanacija  i preuređenja - redizajniranja bazena svih tipova i veličina.
Dakle bavimo se svim vrstama bazenskih radova od ideje do relizacije projekta.
Zadovoljni klijenti su naša najbolja preporuka!

Javni bazeni

javniSvaki bazen bez obzira na veličinu, oblik i namjenu, koji se koristi u hotelima, javnim kupalištima, pansionima, wellnes i spotrskim centrima smatra se javnim bazenom.
Njihov način izgradnje je nešto drugačiji od načina gradnje i projektovanja od privatnih bazena. Zahtjevi za javne bazene kreću se prije svega u pravcu sposobnosti filtriranja velikih količina voda, uz kapacitetnu dezinfekciju koja nam garantuje dobar kvalitet vode u bazenu.

 

Privatni bazeni

privatniVeselje i zadovoljstvo u vodi! Skokovi i plivanje! Snovi o bazenu mogu postati stvarniji i od naših misli. Modni fenomen ili potreba? Svakako da postoji neizbježna potreba da pobjegnemo što češće i što uspješnije od stresova koje genereiše život današnjice. Bazen je dakle, postao novi element udobnosti koji brine o vašem zdravlju i koji će vas razveseliti u rijetkim trenucima opuštanja.

Bazen će Vas prenijeti iz snova u stvarnost. Izgradnja bazena nije baš jednostavan proces. Osim toga, kod dobavljača bazena i bazenske tehnike u najviše slučajeva dobijate informacije tek o jednoj vrsti bazena odnosno, o samo jednom načinu gradnje.
To naravno nije dovoljno, jer postoji više vrsta bazena, kao i više načina gradnje. Načinu gradnje i vrsti bazena je prije svega potrebno pristupati individualno, od slučaja do slučaja, obzirom na raspoloživ prostor, želje i mogućnosti. Uz to, svako sam odabire svoj tip i oblik bazena uvažavajući vlastite potrebe.

Postoje bazeni koji se postavljaju jeftinijim tehnikama (poliesterski) i bazene koji su sagrađeni klasično (betonom i pločicama). Poliesterski bazeni, imaju nekoliko prednosti nad klasičnom gradnjom. To su, prije svega, nezahtjevna i brza gradnja (tj montaža). Klasično sagrađeni bazeni mogu biti baš onakvi kako vi zamišljate, uz naravno neuporedivo duži vijek trajanja.
Prije donošenja odluke o gradnji bazena, bez obzira na način gradnje, najbolje je da se o prednostima i nedostacima različitih tehnika podrobnije informišete kod nas, ili ćemo mi doći do Vas i na mjestu gdje će biti bazen pomoći kod donošenja odluke.

    Bazenska rasvjeta

osvetljenjeSa obzirom na povećavanje životnog standarda i snižavanje cijena bazenskih uređaja, podvodna rasvjeta bazena gotovo da je postala standardna oprema. Podvodna rasveta nema apsolutno nikakvog uticaja na funkcionisanje bazena u tehnološkom smislu, ali je definitivno poželjna dekoracija bazena i prostora oko bazena.

Noćno plivanje u osvijetljenom bazenu stvara trenutke, koji ostaju u sjećanju. Koristeći savremene tehnologije LED, Optička vlakna, Kvarcne Halogene Sijalice činimo da vaši bazeni, fontane ali i njihova okolina fasciniraju izgledom u popodnevnim i večernjim časovima.

Optička vlakna

Fiber Optic svjetlosni sistem, sistem Optičkih Vlakana danas je veoma bezbijedan i dostupan. Generalno, ovaj sistem osvijetljenja se nametnuo tek u posljednjih nekoliko godina. Izborom optičkih vlakana za osvijetljenje Vašega bazena, izabrali najkreativniji sistem bazenskog osvijetljenja. Paleta živih egzotičnih boja, koju ima na raspolaganju sistem Optičkih Vlakana, vam pruža najviše slobode kod kreiranja osvijetljenja vašega bazena, fontana, wellnes centara i njihove okoline. Veoma je bitno da kod ovih sistema sami birate kakav efekat želite ostvariti pomoću boja i, prema želji, opet ga možete promijeniti odabirom spektra boja ili se odlučiti za samo jednu boju.

Osvijetljavanje vašega bazena optičkim vlaknima je izvanredno ekonomično, jer je potrošnja energije vrlo mala. U našoj ponudi imamo sisteme Optičkih Vlakana koji se mogu kombinovati i sa drugim vrstama osvjetljenja na istom objektu. Kombinacija dva ili više svjetlosnih sistema na istom objektu dovodi do pojačanaog efekta, a vama daje mogućnost uživanja u okolini prepunoj boja. Kroz našu partnersku mrežu danas nudimo najnovije produkte od najeminentnijih svjetskih proizvođača.

LED

Nova ColorLogic® LED tehnologaija kombinovana sa mikroporocesorskim upravljanjem vašem bazenu dati će potpuno drugu formu tokom večernjih časova. LED tehnologija daje veoma intezivnu svjetlost širokog spektra boja.

Halogeni reflektori

Podvodni reflektori opremljeni kvarcnim halogenim sijalicama, koji se hlade bazenskom vodom. i ako je načelno, najednostavniji sistem nije ništa manje efektan i korišćen danas u dekorisanju bazena i fontana..

Bazenske atrakcije

atrakcijeBazeni za plivanje uvijek su opremljeni primjerenim sistemom za filtraciju i sistemom za dezinfekciju vode, a mogu biti opremljeni i različitim dodatnim sistemima i napravama. To je od posebnog značaja za hotelske bazene i kupališta. Kao dodatne elemente najčešće nalazimo masažne i sisteme za plivanje u vodenoj struji, vodene pečurke, slapove, gejzire, potoke, podvodnu rasvjetu i ozvučenje.


Uređaji za kontrastrujno plivanje

Od svih vrsta vodenih efekata ovo su najčešće ugrađivani i najprihvaćeniji od strane korisnika, a razlozi su sljedeći:
-omogućavaju plivanje u mjestu
-omogućavaju izvanrednu masažu tijela
-daju izvanredan estetski efekat

Vodena masaža

Kako i sam naziv govori, ovo su uređaji kojima se masiraju pojedini dijelovi tijela koristeći snagu vodenog mlaza.
Sistemi se najčešće sastoje iz dvije ili više mlaznica koje su smještene na zidu bazena, prilagođenim stepenicama ili na sjedištu - kada govorimo o sjedećoj masaži. Kako bi se postigao potpun efekt, vrlo važno je da se raspored mlaznica prilagodi potrebama korisnika – kako po poziciji samih mlaznica, tako i po njihovom broju i tipu.

Slapovi

Slapovi u prvom redu imaju estetsku vrijednost, pojedini modeli omogućavaju i masažu, u tom slučaju imaju i praktičnu vrijednost.

Podvodno ozvučenje bazena

Za one kojima nije dovoljna muzika u svakodnevnim situacijama, možemo osigurati muziku u vrlo neobičnom ambijentu – ispod površine vode, u plavetnilu Vašeg bazena gdje ćete biti potpuno odvojeni od "ostatka" svijeta. Naime, proizvođači su smislili sistem podvodnih zvučnika za bazene i, što je još bolje, vrlo jednostavan način ugradnje tih zvučnika čak i u postojeće bazene. Jedini preduslov je da u postojećem bazenu već imate ugrađen odgovarajući model podvodnih reflektora. U tom slučaju se u kučište reflektora, iz kojeg se prethodno demontira tijelo reflektora sa sijelicom, umjesto demontiranog tijela reflektora ugrađuje podvodni zvučnik sa svojim priključnim kablom i to je sve. Isti princip ugradnje je i za novoizgrađene bazene, ali tada odmah dobavljate samo kučište s podvodnim zvučnikom.

Održavanje bazena

odrzavanjeSvaki završeni objekt, bez obzira da li se radi o malom bazenu za masažu - whirlpoolu ili o bazenu olimpijskih dimenzija zahtijeva povremeno, pored uobičajenih radova na održavanju, servis i zamjenu dotrajalih djelova na instalacijama, bazenskim pumpama ili na automatskim centralama za doziranje sredstava za održavanje vode.

Mi se bavimo kompletnim održavanjem cjelokupne bazenske tehnike na svim vrstama bazena i bazenskih sistema. Na zalihama uvijek imamo većinu uobičajeno potrebnog materijala za održavanje cijevnih instalacija i bazenskih sistema, koji su u našem prodajnom programu. Osim održavajem, bavimo se i sanacijama ili zamjenama sistema za filtriranje, cijevnih instalacija sa svim ugradnim elemntima, svih vrsta automatike, itd.

Automatska dezinfekcija vode

Kod bazena briga za besprekorno čistu vodu najbitniji je dio održavanja bazena. Pravilnu dezinfekciju ne možemo postići pomoću jednostavnih metoda, ručnim mjerenjem parametara bazenske vode i ručnim dodavanjem sredstava za održavanje vode. Za ove se zadatke upotrebljavaju automatski uređaji za dezinfekciju vode, koji uz pravilan izbor kvalitetnih hemikalija, postižu željeni rezultat, a to je optimalna i besprijekorna voda u svakom trenutku, bez obira na broj kupača u bazenu.

Mašinska sala

Mašinska sala je prostor gdje su smješteni bazenski uređaji – filteri, pumpe, kontrolni i upravljački uređaji, ventili i sl.Kod jednostavnih montažnih bazena filter i pumpa vrlo često su smješteni neposredno pored bazena na otvorenom, što nije najbolje rješenje.
Najbolje rješenje je kada se bazenska mašinska sala smjesti u suvi natkriveni prostor pored bazena (garaža, spremište, podrum i sl.) ili se izrađuje prostor samo za bazensku tehniku (šaht ili prostorija pored bazena, montažna mašinska sala i sl.).

Whirlpool i hidromasažni bazeni

whirpoolOvaj tip bazena se vrlo često naziva "jaccuzzi”. Whirlpool-i su bazeni u malom jer posjeduju, osim uređaja za različite podvodne masaže, sistem za filtraciju, dogrijavanje, te vrlo često I dezinfekciju vode. Većina modela u standardnoj opremi ima i podvodni reflektor.
A osim većih dimenzija, upravo ovi uređaji koji omogućuju dugotrajno održavanje vode, predstavljaju razliku u odnosu na hidromasažne kade kod kojih se voda ispušta nakon svakog korištenja. Osim toga, pojedini modeli su dovoljno veliki da se u njima može čak i plivati uz korištenje uređaja za kontrastrujno plivanje, tada govorimo o spa bazenu (spa-pool).

Za javnu upotrebu najpoželjniji su whirlpoolovi s prelivnim kanalom, jer on omogućuje brzu zamjenu i protok vode kroz uređaj za filtriranje. Voda iz prelivnog kanala otiče u kompenzacijsku posudu odakle se preko uređaja za prečišćavanje vraća u whirlpool. Kompenzacijska posuda izrađena je od poliestera visokog kvaliteta i radnog je kapaciteta 1.000 litara. Ova posuda je primjerena za whirlpoolove s malom frekvencijom posjetlaca. Kod whirlpoolova gdje se kupači često mijenjaju, je u mašinskoj sali (koja ne smije biti predaleko) potrebno izraditi veću kompenzacijsku posudu koja će biti prilagođena mjerama raspoloživoga prostora ili izgraditi klasični kompenzacijski bazen.