• Wellness & SPA  • GalerijeWELLNESS & SPA

U okviru našeg bogatog Wellness i SPA programa nudimo Vam izradu sauna, turskih kupatila, hidro masažnih kada visokog kvaliteta kao i korišćenje najnovih i najmodernijih proizvodnih tehnologija.

 

Uživajte u Wellnessu!

“Wellness" u sklopu bazena i pratećih sadržaja podrazumijeva prostore za opuštanje i revitalizaciju duha  i tijela – tzv. "wellness centar" koji se  najčešće sastoji  od različitih tipova sauna,  infracrvenih kabina, parnih kupatila, whirlpool-a, hamam-a, caldarium-a, kristalnih kupki, bazena,  prostora za masažu i kozmetičke tretmane...

Saune

javniSuva"Dry" sauna - vrlo visoka temperatura (iznad 90 C), vazduh gotovo potpuno suv (relativna vlažnost 3-10%), nema polijevanja vulkanskog kamenja.

Mokra "WET" sauna - klasična sauna gdje je temperatura vazduha veća od 75 C, a  relativna vlažnost od 20-35% što se postiže povremenim polijevanjem vulkanskog kamenja

Parna "SOFT" sauna - relativno niža temperatura vazduha (iznad 45 C) i visoka relativna  vlažnost od 40-65%, što se postiže posebno konstruisanim  grijačem sa rezervoarom za vodu i kontrolnim uređajem  koji održava zadate vrijednosti temperature i vlažnosti u  kabini saune.

Parna kupatila

Parna kupatila bila su poznata još u drevnim civilzacijama starih Grka i Rimljana, kada su se gotovo svakodnevno koristila njihova blagotovorna svojstva. U parnim kupatilima temperatura se kreće od 40-450 C, uz maksimalnu relativnu vlažnost od 100%. Takva mikroklima ima pozitivnan uticaj prvenstveno na disajne puteve, a efekat se pojačava dodavanjem mirisnih koncentrata koji su sami po sebi ljekoviti. Takođe smanjuje bol kod reumatskih bolesti, a ako želite poboljšati izgled svoje kože parna kupatila su idealno mjesto za Vas. Topao vazduh pun vlage pojačava cirkulaciju, te čisti i tonira Vašu kožu.